Támogatók

Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Yblpolo vizilabda

YBL Waterpolo Club

A vízilabda csapatot az akkor még Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskola testnevelés tanszékvezető tanára, Perlaky István alapította 1980-ban. A mindenki által nagyra becsült tanár úr 2003-ig volt az egyesület ügyvezetőelnöke, súlyos betegség után 2006-ban hunyt el.

A kezdeti évek után az akkor még Ybl SE néven szereplő csapat gyorsan feljutott a Budapest bajnokságból a harmad osztályba, majd a másod osztályba (OBI/B), ahol egy év megszakítással 2003-ig szerepelt. 2003-ban a csapat megnyerte a másodosztályú bajnokságot, amellyel kiharcolta az első osztályú bajnoki szereplés jogát. Az OB I-ben - kihasználva a főiskola anyaintézményének, a Szent István Egyetemnek hathatós anyagi támogatását – az őszi idény után a 7. helyen állt, míg a bajnokság végén a 11. helyen végzett a csapat.
Jelenleg a csapat az OBI\B-ben szerepel, ahol az elmúlt szezonok során mindig az első négy hely valamelyikén végzett, sőt a 2008/2009-es szezonban Bajnoki Címet szerzett.
A 2011/12-es szezont már Hegyvidék-YBL néven kezdte meg csapatunk, melynek köszönhetően új otthonra leltünk a MOM Uszoda és Sportközpontban. Később már YBL WPC néven folytatták a bajnoki pontszerzéseket

2017/18-as szezont OB1/B-s csapatunk már a III.kerület TVE uszodában kezdte és ez is lett felnőtt csapatunk hazai pályája.

A csapat tagjai korábbi első osztályú játékosok és fiatal tehetségek.
A játékosok zöme a póló mellett az élet más területein is helyt áll (szakmai karrier, család). A csapat magja évek óta együtt játszik és nem csupán a medencében, de az életben is remek, baráti közösséget alkot.
Csapatunk a Magyar Bajnokságban, Magyar Kupában, külföldi nemzetközi tornákon és a Strandvízilabda Bajnokságban szerepel.

Egyesületünk 2012-től utánpótlás csapatokkal is rendelkezik, így közel 120 fiatal játékosunk már az Országos bajnokságokban, a Budapest bajnokság különböző korosztályaiban. 2014-ben megalakult úszószakosztályunk az YBL Swim Team, ahol fiú és lány sportolóink is vitézkednek az országos versenyeken.

Büszkék vagyunk, hogy csapataink Edzői is volt és jelenlegi felnőtt illetve utánpótlás csapatunkból kerültek ki így kifejezetten családnak tekinthetjük magunkat.

2020/21-es, majd a 2021/22-es Országos szezonban Kvalifikációt harcoltunk ki az A1-es bajnokságba, ahol végül nem sikerült feljutni így újra az A2-es bajnokságban fojtatták a pontszerzéseket

Jelenleg utánpótlás csapataink minden utánpótlás bajnokságban szerepelnek a legfiatalabbaktól a legidősebbekig, Országos és Budapest szinten.

Yblpolo klub Yblpolo klub Yblpolo klub Yblpolo klub Yblpolo klub
Szerkeszti:     Veres Zoltán (Zocc)

Készítette:     Battyányi Gábor

Kapcsolat: