Támogatók

Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Link ajánló

Második helyen várják a folytatást Ob/b felnőtt csapatunk

A 2020/21-es Férfi OBI/B bajnokság az ünnepek előtt a feléhez érkezett és az YBL felnőtt csapata a téli szünetet a második helyen tölti. Vezetőedzőnket, Kibédi Lászlót kérdeztük a szezon eddigi tapasztalatairól.

 

Egy teljesen átalakult csapattal vágtatok neki az évnek. Hogy látod, sikerült a beilleszkedés az új játékosoknak?

Valóban egy teljesen új csapatot kellett felépíteni szinte a nulláról, hiszen a csapat fele lecserélődött, illetve az itt maradt játékosok jelentős része is új szerepkörben tűnik fel. Azt gondolom, hogy sikerült olyan fiatal és rutinos játékosokat igazolni, akik illenek az YBL szellemiségébe, így hamar jó közösség és eredményes csapat alakult ki.

A játék tekintetében milyen változások érzékelhetők, mennyire állt össze a csapat?

Egy új csapat felépítése rendkívül időigényes, hiszen meg kell ismerjék egymást az új társak, ki kell alakuljanak bizonyos játékos kapcsolatok, meg kell ismerjék az én elvárásaimat is. Összességében elég hektikus csapat benyomását kelthetjük a kívülállóknak. Nagyon fiatal csapatom van, mely igyekszik nagy fordulat számon játszani, néha kicsit fegyelmezetlenül és türelmetlenül, ilyenkor pedig becsúsznak elkerülhető hibák. Ugyanakkor a rutinosabb játékosok stabilitása, a fiatalos lendület és az ehhez tartozó vagányság ha egyszerre mutatkozik meg a vízben, akkor lehengerlőek is tudunk lenni. A következő időszak egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy az egyszerű és elkerülhető hibák számát leminimalizáljuk és javítsunk a helyzet kihasználásunkon.

Mennyire vagy elégedett az elért eredményekkel?

Összeségében szerintem mindannyian elégedettek lehetünk a tabellán elfoglalt pozíciónkkal. Igaz több olyan mérkőzést is játszottunk, amikor nyertünk, de mélyen tudásunk alatt teljesítettünk. Sajnos az ASI ellen egy nagy pofonba is beleszaladtunk. Sok mindent átbeszéltünk a mérkőzés után és a fiúk rendkívül jól reagáltak. Volt egy komoly periódusunk ezt követően, amikor idegenben sikerült győznünk Egerben, majd hazai pályán legyőztük a tavaly még az első osztályban játszó, nálunk jelenleg is minimum kétszer többet edző AVUS csapatát, aztán az elmúlt 3 évben rendre bajnok és osztályozót játszó, jelenleg is listavezető Nagykanizsa ellen az utolsó másodpercekben kaptunk ki, igaz véleményem szerint azon a mérkőzésen saját magunkat vertük meg. A meccset követően nagyon csalódottak voltak játékosaim, de az egységünket mi sem tükrözi jobban, hogy utána a hátralévő négy mérkőzésünket, köztük az utolsó hódmezővásárhelyi rangadót is behúztuk.

Mit vársz a következő fél évtől?

Rendkívül nehéz és hosszú út áll még előttünk. A bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, minden ellenfél ellen a megfelelő tisztelettel és alázattal kell vízbe ugranunk, nem dőlhetünk hátra egy másodpercre sem, mert hamar lerombolhatjuk mindazt, amit eddig felépítettünk. Reményeim szerint elkerülnek minket  a betegségek és a sérülések is. Továbbra is azt gondolom, hogy jó csapatom van, nagy potenciállal, amit már sikerült is néhány alkalommal megmutatnunk, és bízom benne, hogy a jövőben még többször is sikerülni fog. Tovább kell fejlődnünk, még egységesebbnek kell lennünk és élveznünk kell a vízilabdát, mert akkor bármit képesek lehetünk elérni.

Végezetül szeretnél még valamit mondani?

A teljes csapatom nevében mondhatom, hogy nagyon sajnáljuk, hogy nem játszhattunk a szurkolóink előtt, de érezzük a támogatásukat és köszönjük nekik, hogy élő streamen keresztül követték a mérkőzéseinket, reméljük hamarosan találkozunk a medence parton is! Köszönöm elnökünknek, Lévai Balázsnak és szakosztályvezetőnknek, Köllő Attilának, hogy ebben a kiszámíthatatlan időszakban is stabil körülményeket tudtak és tudnak biztosítani számunkra. Továbbá köszönöm Veres Zoli kollégámnak az egész évben nyújtott segítségét és végül csapatom összes tagjának a sok lemondást és azt a profi hozzáállást, amit egész évben mutattak! Kellemes ünnepeket, de ami ennél is fontosabb, jó egészséget kívánok mindenkinek! Hajrá YBL!

2020-12-23Szerkeszti:     Veres Zoltán (Zocc)

Készítette:     Battyányi Gábor

Kapcsolat: