Támogatók

Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Link ajánló

Máltán vitézkedtek gyermekcsapataink

Máltán volt jelenése múlt héten az országos gyermekcsapatunknak (Ybl I.) és 2010 B-2011 együtesnek(Ybl II.) . Egy rangos húsvéti tornán vehetett részt Sziklai Tamás, valamint Kibédi Botond együttese. A háromnapos megmérettetésen Ybl I-es gyermekcsapat bronzérmet szerzett, míg az Ybl II-es együttes az előkelő ötödik helyen végzett.

 

A szerdán kezdődő torna első napján először a Kibédi Botond által vezetett együttes, az Ybl II ugrott először vízbe. A korosztályos máltai válogatott ellen sajnos nem volt esélyünk és 26-3-as vereséget szenvedtünk. A délután folyamán pedig jöhetett az összecsapás a két együttesünk között, és bár óriási küzdelem zajlott a medencében, egyes csapatunk 16-7-es győzelmet aratott. 

 

A második napon Sziklai Tamás csapata előbb szűkös, 10-6-os vereséget szenvedett a spanyol korosztályos bajnok Terrassától, majd a délután folyamán visszatértek a srácok a győztes ösvényre és szerda után másodjára is 16 lőtt góllal, valamint közel tökéletes védekezéssel sikerült felülmúlni a Győr II-t 16-2-re. Szerencsés nap volt ez a győriekkel szemben, ugyanis kettes csapatunk szintén a győri második számú csapattal játszott és szerezte meg az első győzelmét a tornán, 3 góllal, 10-7-re győzött. 

 

Péntekre maradt még két-két mérkőzése mindkét csapatunknak. Sziklai Tamásék előbb a Győr első számú csapatát győzték le 9-6-ra, majd egy végletekig kiélezett mérkőzésen egy góllal alulmaradtak a máltai válogatottal szemben, 7-6 a házigazdák javára. Kibédi Botondéknak sem sikerült a csodatétel az utolsó napon: előbb a spanyol Terrassával játszottak és maradtak alul 17-4-re. Délután ugyanakkor már javítottak a srácok, és óriási küzdelemben egy 5-5-ös döntetlent értek el a Cannstatt elleni mérkőzésen. 

 

Ybl I-es csapatunk ezekkel az eredményekkel kiharcolta magának a lehetőséget a bronzérem megszerzésére. Az első számú győri együttest kellett ehhez két vállra fektetni. Ezúttal picit szorosabb mérkőzést játszottak a fiúk, de másodjára is sikerült győzelemmel kiszálni a medencéből, miután 8-6-ra felűlmúlták a magyar riválist. Kibédi Botond együttese pedig az igen előkelő ötödik helyen végzett. 

 

A két vezetőedző így értékelt a máltai tornáról: 

 

Sziklai Tamás: 

Múlt héten, Húsvét alkalmából Máltára utazott a csapat, hogy egy felkészülési tornán vegyen részt. 7 csapatból a 3. helyen zártunk és nagyon kevés választott el minket, hogy döntőt tudjunk játszani. 7 mérkőzésből 5 alkalommal tudtunk győztesen kijönni a medencéből. 2 vereségünket a Spanyol korosztályos bajnoktól (Terrassa) és a nálunk idősebb Máltai válogatottól szenvedtük el. Utóbbitól 1 góllal kaptunk ki, ha az a meccs megvan, az aranyért is megmérkőzhettünk volna a Terrassa ellen. 

Amellett, hogy büszke vagyok csapatomra, a mutatott játékok után és azt gondolom felkészülésünknek nagyban szolgálta pozitív irányban ez az 1 hét, mellette fontos megjegyezni, hogy jobban összekovácsolódott a brigád és azt lehetett látni, hogy nemcsak a vízben de a parton is jobb csapat lettünk!

Köszönjük a szervezőknek, elsősorban Babay Árpinak a sok segítséget és közreműködést, remekül éreztük magunkat! 

Hajrá YBL!

 

Kibédi Botond: 

A máltai tornára két csapattal indultunk neki, mi voltunk az 1 évvel fiatalabbak, a 2-es csapat. Ami újdonság volt számunkra, hogy ez a korosztály először játszhatott zónavédekezést. Ebből kifolyólag teljesen mások voltak a védekezések és támadások is. Ehhez kiválóan alkalmazkodott a csapat, a védekezésünk kifejezetten jól muzsikált, a támadásainkkal voltak problémák, sokszor olyan szituációkba keveredtünk, amiket most tapasztaltunk először. Örülök, hogy nagyon erős ellenfelekkel tudtunk farkasszemet nézni, és szoros mérkőzéseket is tudtunk játszani. Úgy gondolom, hogy 1 évvel fiatalabbként 5.helyen végezni ezen a tornán az egy szuper eredmény. Nagyon hasznosnak gondolom, hogy részt vehettünk ezen a kupán, hiszen a srácok nem mindennap kapnak ilyen terhelést, hogy 4 nap alatt 6 mérkőzést kell lejátszani ilyen szintű ellenfelek ellen. Remélem, sokat tudunk profitálni jövőben ezekből a meccsekből!

A meghívást innen is szeretném megköszönni Babay Árpinak, hogy gondolt ránk! A két csapatnak pedig gratulálok, ügyesek voltak, külön öröm, hogy az 1-es csapatunk éremmel tudott hazatérni!

GALÉRIA

2024-04-02Szerkeszti:     Veres Zoltán (Zocc)

Készítette:     Battyányi Gábor

Kapcsolat: