Támogatók

Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Link ajánló

Változás az Ob1/b Felnőtt csapatunknál

Mint tudhatjuk Zoufal Norbert Egerben folytatja szakmai munkáját a 2008as és Országos Serdülő és Ifjúsági csapatnál.

Sokáig nem tudhattuk, hogy mi is lesz a felnőtt csapatunkkal és ki lesz, aki irányítani fogja őket. De augusztus 12.-én ők is elkezdték a munkát KIBÉDI LÁSZLÓ vezényletével, akinek munkáját kapusedzőnk; Veres Zoltán másodedzőként segíti majd az idei évben.

Lacit nem kell bemutatni azoknak, akik figyelemmel kísérték az Ybl felnőtt csapatát az évek során, ugyanis Ő az, aki a csapatkapitányi feladatokat ellátta és belülről irányította játékosainkat. Egy sajnálatos sérülés miatt a tavalyi évet idő előtt kellett befejeznie (még mindig nem sikerült teljesen felépülnie ebből) ezért vezetőségünk felkérte eme pozícióra.

Laci fejest is ugrott, nagyjából már a csapatot is sikerült összerakniuk; így elkezdődhetett a munka, immáron már új helyszínen, mert a tavalyi évvel ellentétben Felnőtt csapatunk a Komjádi uszodába költözött.

Innen is köszönjük a III. kerület TVE uszodának a két éves együttműködést!

Egy rövid interjú Kibédi Lászlóval:

Szia Laci, végre hivatalosan is bejelenthetünk a felnőtt csapatunk élére; Gratulálok!!

Köszönöm szépen a gratulációt, nagyon örülök a lehetőségnek!

 

Sok éven keresztül voltál a csapat tagja sőt, a csapat kapitánya is, milyen érzésekkel vágsz bele az új feladatba?

Valóban “régi motoros” vagyok, hiszen 2008 nyarán csatlakoztam a csapathoz. 2011-től az egyesület utánpótlásában is dolgozom, illetve az előző szezonban a Budapest felnőtt csapatunkat is irányítottam. Rengeteget köszönhetek ennek a klubnak! Az elmúlt évek alatt nagyon sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodtam, gyakorlatilag itt nőttem fel. Aminek a legjobban örülök, hogy remek emberi kapcsolatok alakultak ki ez idő alatt és nagyon jó barátságok szövődtek. Így nem kérdés, hogy hatalmas ambícióval vágok neki a következő szezonnak!

 

Mennyiben fog változni a csapatösszetétel? Cufit váltva és a hosszú "várakozás" az edző kilétére mennyiben változtatta meg a csapatot?

Amikor Atus (Köllő Attila, egyesületünk szakosztályvezetője) megkeresett és felvázolta a lehetőségeket, elmondtam neki, hogy mielőtt választ adok, szeretném feltérképezni, hogy a tavalyi csapatból kire lehet számítani. A csapat túlnyomó része hezitált, de szerencsére sikerült meggyőznöm őket, hogy maradjanak. Nagyon jó érzéssel töltött el ez a tény, ugyanakkor komoly felelősséget is jelent! A távozók között van Cseh Attila, aki már a szezon második felében nem tudott a segítségünkre lenni, távozott továbbá Petrák Kevin a Nagykanizsához, illetve két kettős igazolású játékosunk, Horváth Ákos és Hevesi Domonkos sem folytatja nálunk. Korábbi játékosom, Csurgó Botond pedig Milánóban fog játszani egyetemi tanulmányai miatt. Az érkezők névsora is alakul, de róluk egyelőre nem szeretnék nyilatkozni, nagy a verseny a csapatba kerülésért.

 

Ez számodra is egy eléggé nagy szakmai kihívás és előrelépés tudva azt, hogy tavaly a 2006/b és a budapesti felnőtt csapatot vitted. Mik a saját és csapat céljaid?

Mindenképpen! Sajnálom, hogy a 2006-os csapatommal nem tudom tovább folytatni a munkát, az előző szezonban nagyon megszerettem őket! A felnőtt csapatban azzal ugrattak, amikor elvállaltam az edzői posztot, hogy innen már csak “felfelé lehet bukni”. Valamit tudhattak! A vezetőség célja és az én célom egybecseng. Mindannyian azt a régi YBL szellemiséget szeretnénk újra látni, ami abban mutatkozik meg, hogy egy nagyon jó, baráti hangulatú közösséget alkotunk, és közben élvezzük a vízilabdát, elvégre a játék szeretetéért kezdtünk el játszani gyerekként! Amennyiben sikerül ezt az atmoszférát megfelelő alázattal, harcossággal és győzni akarással ötvözni, annak meg lesz az eredménye is, ebben biztos vagyok!

 

Sok sikert a következő szezonra !!!

Köszönöm, kemény férfi munka áll előttünk!

 

                                                                                                                                                                                                            forrás: Veres Zoltán

2019-08-21Szerkeszti:     Veres Zoltán (Zocc)

Készítette:     Battyányi Gábor

Kapcsolat: