Támogatók

Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Link ajánló

Átalakult Ob1/b csapatunk, Rövid beszámoló Kibédi Lászlótól

2020.03.05-én játszotta utolsó mérkőzést a Felnőtt OB I/B bajnokságban csapatunk a Vasas ellen. Most szombaton, azaz szeptember 26-án folytatja szereplését felnőtt együttesünk egy teljesen átalakult csapattal, az Oázissal néznek farkasszemet.

Az eltelt időszakról Kibédi László vezetőedzőnket kérdeztük:

Hogyan sikerült lezárnia a csapatnak a bajnokságot az előző idényben, mennyi hiányérzet maradt bennetek?

Az önmagunkkal szemben támasztott minimális követelményeknek eleget tudtunk tenni, hiszen bejutottunk a legjobb nyolcba. Sajnos az alapszakaszban nem tudtunk bravúrt bemutatni, erre készültünk volna a felsőházi rájátszásban. Nyilvánvaló a hiányérzetünk, hiszen egy csonka idényünk volt, nem tudtuk befejezni azt, amit elkezdtünk. Sajnálom, hogy több játékosunk is ilyen körülmények között kellett befejezze vízilabdás pályafutását, illetve sajnálom azt is, hogy a távozók hasonlóan csalódottak voltak.

Említetted, hogy többen távoztak az együttesből. Kik az újonnan érkezett játékosok, milyennek ítéled meg mostani csapatod kvalitásait?

Gyakorlatilag a fél csapatunk lecserélődött. Távozott Koltai Kristóf, Szám Tamás, Békési Bulcsú, Fekete Dávid, Szepes Áron, Kocsis Bálint és Manhertz Martin, aki  a következő idényben Budapest felnőtt csapatunkat fogja erősíteni. A távozás okai egyszerűek, többen családjuk, munkájuk, tanulmányaik miatt, esetleg a több játékperc reményében távoztak. Nagyon sokan szerettek volna csatlakozni hozzánk, ami igazán hízelgő. Azt gondolom, hogy jó döntések születtek, sikeresen tudtunk igazolni. Az érkezők között van két ismerős arc, hiszen visszatért Petrák Kevin a Nagykanizsából és Hevesi Dominik Amerikából. Érkezett továbbá az EKF-től Hertzka Olivér, az OSC-től Dávid Zsombor, a Vasasból Vadovics László, a BVSC-ből Szász Dániel, az FTC-ből Matteo Giorgio és Böröczky Bence. Meglátásom szerint egy nagyon fiatal, agilis csapat van kialakulóban, sok potenciál van bennünk. Türelemre lesz szükség azonban mindenki részéről, hiszen nemcsak sok új játékosunk van, hanem a tavalyi csapatból is 2-3 játékosnak megváltozott a szerepköre, így tényleg a nulláról építkezünk példátlan hosszú leállás után.

Hogy sikerült a felkészülés?

Kénytelen vagyok visszakanyarodni március 16-ra, hiszen onnantól kezdve augusztus 1-ig nem volt vízi edzésünk. Bárhogy is nézzük, ez négy és fél hónapos kiesés. A fiúk sportemberhez méltóan persze végig edzettek a szárazföldön, de a vízi mozgást semmi nem helyettesíti. Az elmúlt hónapokat becsületesen végig edzettük, tiszta lehet a lelkiismeretünk, de még sok idő kell ahhoz, hogy a csapat az igazi tudását meg tudja mutatni. Köszönettel tartozunk az elnökünknek, Lévai Balázsnak és szakosztályunk vezetőjének, Köllő Attilának, hogy a vírushelyzet miatt kialakult bizonytalanságban is stabil hátteret tudtak biztosítani nekünk, így zavartalanul tudtunk és tudunk edzeni a jövőben is.

Milyen célokkal vágtok neki az új bajnokságnak?

Azért mi továbbra is egy amatőr csapat vagyunk, a játékosaink nem kapnak fizetést, így nem is lenne ildomos, hogy terhet rakjunk a fiúkra. Egymás között persze nyilván elhangzott, hogy mi a minimális elvárás önmagunkkal szemben, de én arra kértem ettől függetlenül is őket, hogyha gyerekkoruk óta a vízilabdáért hoznak meg folyamatosan áldozatokat, mert ez a szenvedélyük, akkor élvezzék a játékot!

 

Hajrá YBL!

2020-09-26Szerkeszti:     Veres Zoltán (Zocc)

Készítette:     Battyányi Gábor

Kapcsolat: