Támogatók

Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Támogatók
Link ajánló

Tornagyőzelem Bécsben

A hétvégén 2007es csapatunk Bécsben a King of the Kongi tornán vett rész meg is nyerve azt!

Bencze András tanítványai két csapatra lettek bontva így történt, hogy az Ybl Wpc két csapatot indított, így a teljes 2007es korosztály rész vett Ybl Wpc és Ybl Wpc II. néven.

Ybl Wpc névsor:

Matula Botond, Kerényi Csanád, Kósa Donát, Török Vince, Orbán Bence, Vashegyi Bálint, Stribik Sudár, Jánossa Bence, Szaplonczay Balázs

Ybl Wpc II. névsor:

Ybl 2: Bóné Dániel, Csillagh András, Kósa Zsombor, Barna Soma, Csillag Balázs, Katona István, Kovács Artúr, Vatay-Nemere Zsombor, Somogyváry Kristóf, Jánossa Márton, Bartos Bence

 

Az elődöntőben egy érdekes dolog történt ugyanis csapataink egymás ellen játszottak és I-es csapatunk döntőbe jutott, II-es csapatunk bronz mérkőzést játszott. Az előbbi tornagyőzelemmel, míg második csapatunk a harmadik hellyel tért haza. 

A torna legértékesebb játékosa is klubunkból került ki Török Vince személyében.

Bencze András:

"Augusztusban immáron negyedik szezonomat kezdtem meg a 2007-es korosztállyal. A felejthetetlen emlékekkel záruló júniusi HaBaWaBa fesztivál után, kaptunk egy felkérést a bécsi King of the Kongi tornára, ahová első sorban osztrák és német csapatokat szoktak hívni. Mint utóbb kiderült, a főszervező figyelemmel kísérte csapatunk fejlődését, és nagyon hálás volt, hogy részt vettünk a tornán. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, az állandó játéklehetőség rengeteget tett, tesz hozzá a gyerekek fejlődéséhez, így örömmel utaztunk Bécsbe.

A nyári időszakban a keret együtt maradt, aminek nagyon örültem. Elsődleges feladatomnak tekintem, hogy a gyerekek fejlődése töretlen maradjon, illetve a tudások közti rést minimalizáljam, vagy megszüntessem, ezáltal nő a versenyhelyzet és több játékosra támaszkodhatok a Kőnigh György Bajnokság Felsőházában.
Összesen 20 vízilabdást neveztem, és két csapatra bontottam őket. Az YBL 2-ben szereplő játékosok közt több olyan teljesítményt láttam, amivel az első csapat segítségére lesznek a közel jövőben, míg az YBL 1-es keretben szereplők a bajnokságban alkalmazott taktikai lehetőségeket gyakorolhatták.
Az YBL 2 a Nürnberggel, az YBL 1 a szlovén bajnok Ljubjanával játszhatott két színvonalas mérkőzést. A döntőben elért 6-1 csalóka, mert ellenfelünk jó erőkből állt, de a csoportmérkőzés után, már kiismertük a gyengepontjaikat, amit sikeresen ki is használtunk. Érdekesség még, az elődöntőben a két YBL csapat egymás ellen játszott. Aki azt hiszi, hogy bohóckodás volt az téved. Az YBL 2-es csapat neki esett az YBL 1-es csapatnak, akik csak a második félidőre tudták rendezni soraikat.
Török Vince kiváló játékával kiérdemelte a torna legértékesebb játékosa címet, illetve több csapat gratulációját fogadhattam a srácok nagyszerű játéka miatt.
Remek torna volt, gyengébb és erősebb ellenfelekkel egyaránt, ahol láthattam mennyire egységes, egymásért küzdeni tudó, csupa nagybetűs CSAPATOM van."

Eredmények:

 

Csoport mérkőzések:
 
YBL WPC 2 - WBC Tirol 10-2
YBL WPC 2 - 1. FC Nürnberg 2-2
YBL WPC 2 - WIener Sport Club 6-0
 
YBL WPC1 - PL Salzburg 8-1
YBL WPC1 - SG IWV/USCK 22-1
YBL WPC1 - VK Ljubjana Slovan 7-5
 
Elődöntő:
 
YBL WPC1 - YBL WPC2 4-1
 
Harmadik helyért:
 
YBL WPC2 - 1. FC Nürnberg 3-1
 
Döntő:
 
YBL WPC1 - VK Ljubjana Slovan 6-1
 
Gratulálunk 2007es korosztályunknak!!!

2018-09-25Szerkeszti:     Veres Zoltán (Zocc)

Készítette:     Battyányi Gábor

Kapcsolat: